TÁJÉKOZTATÁS „termelő kereső” felület indításáról

2020.04.17

szekszard_.png

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

POLGÁRMESTERE

 

T Á J É K O Z T A T Á S

„termelő kereső” felület indításáról

 

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a koronavírus járvány ideje alatt a kiváló minőségű, magyar termékek elérésének kulcsszerepe van a biztonságos élelmiszer-ellátásban – a járvány következtében nehéz helyzetbe került helyi termelők értékesítési lehetőségeinek bővítése és a potenciális vásárlókkal történő kapcsolattartás zavartalan fenntartása érdekében, hirdetési felületet hozott létre „termelő kereső” néven.

 

A felület célja, hogy megkönnyítse a kapcsolatfelvételt a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között. A vásárlók így könnyebben juthatnak hozzá a kiváló minőségű, magyar termékekhez a közvetlen környezetükben és vásárlásukkal támogatják a helyi termelőket, akik így tovább folytathatják értékes munkájukat.

 

Az érdeklődő őstermelők és kistermelők a https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalon érhetik el a regisztrációhoz szükséges űrlapot. Nevük és elérhetőségeik mellett az általuk kínált főbb terméktípusokat, valamint szakmai azonosítójukat kell megadniuk, továbbá, hogy vállalnak-e kiszállítást.

 

A későbbiekben a kereshető adatbázis mellett az adatok térképen is megjelennek majd, így a felület használatával a vásárlók is könnyedén tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra a környékükön.

 

Tudom, hogy a piacra vonatkozó korlátozások betartása mindenki számára megterhelő, azonban a piaci jellegű termékek árusításának jelenlegi, alternatív formája szerves részét képezi a járvány elleni védekezésnek. A helyi adottságokat figyelembe véve, az Önkormányzat továbbra is lehetőséget biztosít a piaci árusoknak tevékenységük zavartalan folytatására, közterület használati engedélyek kiadása útján, biztosítva ezáltal az óvintézkedések maradéktalan betartásának lehetőségét.

 

Köszönöm a türelmet, mely a szekszárdiak többségét jellemzi, segítsük együtt a helyi termékek értékének megőrzését.

 

Szekszárd, 2020. április 15.

 

                                 Ács Rezső polgármester                       

 
H-7100 SZEKSZÁRD, BÉLA KIRÁLY TÉR 8.   P.:H-7101 SZEKSZÁRD, PF.: 83.   Tel.:74/504-100   Fax:74/412-719