Szombattól ismét lehet jegyet venni a helyijáratokon

2021.04.29

 

A Volánbusz Zrt. közleménye szerint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként 2021. május 1-jén szombattól az autóbusz járatokon ismét lehet jegyet vásárolni az autóbusz-vezetőktől, illetve visszaáll az elsőajtós felszállási rend.

A járatokon az első üléssorok továbbra sem használhatók, azok kordonos lezárása marad. A száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező a VOLÁNBUSZ Zrt. valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményében.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a VOLÁNBUSZ Zrt. 2021. március 29-től rendkívüli intézkedést vezetett be: a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyijáratokon egységesen felfüggesztette az elsőajtós felszállást, illetve a járműfedélzeti jegyértékesítést, ezzel egyidejűleg a járművezetőket kordonnal határolta el az utastértől az utasok és a munkavállalók egészségének védelme érdekében.

 

DSC_2134.JPG