Színvonalas, egyedi szabadidőpark épül

2019.05.29

Őszi befejezési határidővel megépül a Barátság utcai Generációk parkja.

 

A különböző korcsoportok egyidejű, hasznos szabadidő eltöltését elősegítő, korszerű és vonzó park kialakítása még a nyáron elkezdődhet – jelentette be a helyszínen tartott lakossági fórumon Ács Rezső polgármester, és dr. Haag Éva alpolgármester.

Az első ütemben a játszóeszközök kerülnek kihelyezésre, a második szakaszban pedig a fedett közösségi tér a park leglátványosabb elemével, egy több méter magas csúszdatoronnyal együtt. Ehhez csatlakozik egy úgynevezett E-Wall, egy olyan interaktív, internet alapon működő érintőfelülettel rendelkező eszköz, amely applikációk segítségével számos iskolai, oktatási feladatot tud megjeleníteni és akár kihelyezett iskolai tanórák, játékos versenyek, vetélkedők megtartására is ösztönzi az informatika iránt amúgy is fogékony gyermekeket, fiatalokat.

A színvonalas, egyedi és igényes infrastruktúrafejlesztéssel minden korosztályt megszólít a város, a legkisebbektől kezdve egészen a szépkorúakig. A 139 millió forint százszázalékos intenzitású, uniós pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztés pihenő padokkal, játszóeszközökkel megteremti a lehetőséget, hogy a családok együtt legyenek. Az aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó beruházás célja, egy olyan közösségi tér létrehozása, amely gazdagítja a város szabadidős lehetőségeit, kulturális és közösségi életét, illetve csökkenti a generációk közötti távolságot.

A tájékoztatón elhangzott, a több mint háromezer négyzetméteres területen szabadtéri, kisebb részben fedett több funkciós játszóteret, valamint kulturált közösségi teret – illemhelyekkel – építenek. A projektet előkészítő munka után az engedélyek már rendelkezésre állnak, jelenleg a tartalmi értékelést folytatja le a Magyar Államkincstár.

A fejlesztés hozzájárul a Szekszárdi Helyi Közösség akciócsoport(HACS) által elfogadott Helyi Közösségfejlesztési Stratégia hosszú távú jövőképének megvalósításához.

Generációk parkja.jpg