Szerdáig lehet oltási időpontot foglalni!

2021.04.26

 

Tolna megye kórházai felkészültek: szerda estig mintegy hétezer ember számára képesek a védőoltást biztosítani, akik az új, online rendszerben kérnek oltási időpontot.

A járvány jelenlegi szakaszában fokozottan szükséges, hogy minél többen jussanak hozzá a védőoltásokhoz. Ennek érdekében már működik az új, lakossági oltási időpontfoglaló felület, amely a 18 év felettiek számára egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget. Az oltásra jelentkezőket a Tolna megyei kórházak oltópontjai is felkészülten várják.

Április 25-én vasárnap Bonyhádra, Dombóvárra és Szekszárdra mintegy hétezer adag Sinopharm védőoltás érkezett. Ez a vakcinamennyiség a szekszárdi megyei kórházban majd négyezer, a dombóvári Szent Lukács Kórházban több mint kétezer, a bonyhádi kórházban kilencszáz ember számára biztosíthat jelentős védelmet a komolyabb megbetegedés ellen.

A kórházi oltópontok időpontjaira az országos kampányhoz igazodva, az EESZT lakossági portál (www.eeszt.gov.hu) online időpontfoglaló felületén lehet jelentkezni mindenkinek, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és minél hamarabb szeretné felvenni az oltást.

Akiknek nehézséget okoz az internetes jelentkezés, azok számára a megyei kórház oltópontjának diszpécserszolgálata telefonon is segítséget nyújt, a következő telefonszámokon: 0674/501-676 vagy a 0630/111-4055.

Az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozat a Tolna Megyei Balassa János Kórház honlapjának (www.tmkorhaz.hu) Oltópont – Oltási információk oldaláról is letölthető.

Fotók: MTI

kep_szuri.jpg