A Szekszárdi Sportközpont közleménye

2023.09.06
 
A SZEKSZÁRDI SPORTKÖZPONT KÖZLEMÉNYE:
 
SCHERER TAMÁS SZAKOSZTÁLYVEZETŐ IRÁNYÍTÁSÁVAL MŰKÖDIK TOVÁBB A SZEKSZÁRDI ATLÉTIKA
 
A legnagyobb közösségi oldalon napvilágot látott bejegyzés kapcsán már olyan híreket is lehet hallani, hogy Scherer Tamás többet nem végez semmilyen szakmai tevékenységet a Szekszárdi Sportközpontnál, illetve a Magyar Atlétikai Szövetségnél, így az elmúlt két évben megtartott jelentős eseményeken – köztük világbajnokság, világkupa, EB selejtező, országos bajnokság, diákolimpiák – sem ő, sem szekszárdi atlétáink a jövőben nem vehetnek részt.
 
A Szekszárdi Sportközpont NKft. ügyvezetőjeként szeretném megnyugtatni az atlétikát kedvelő sportolókat, a nálunk edző fiatalokat és szüleiket, valamint a sportszerető közönséget, hogy nem szüntettem meg Scherer Tamás atlétikaedzői és szakosztályvezetői munkakörét, és az ezzel kapcsolatos díjazása sem csökkent.
 
Tájékoztatásul közlöm, hogy tulajdonosként Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése sem hozott semmilyen döntést Scherer Tamás atlétikaedzői és szakosztályvezetői munkakörével kapcsolatban.
 
Az Atlétika Szakosztály tehát – ahogy eddig – Tamással együtt tovább működik.
Nem tudok arról sem, hogy Scherer Tamásnak az Atlétikai Szövetségnél betöltött munkaköre megszűnt volna, de sem a Sportközpont, sem Szekszárd közgyűlése nem kezdeményezte a visszahívását, erre egyébként szándékunk és lehetőségünk sincs.
 
A Szekszárdi Sportközpont gazdasági helyzete jelenleg nehéz. Az előző ügyvezető által hátrahagyott adósság megközelítette a teljes éves költségvetés 40%-át, így a mostani ügyvezetésnek egyetlen célja csak a csőd elkerülése lehet.
 
Az előző ügyvezető gazdálkodásával és a hátrahagyott katasztrofális gazdasági helyzettel kapcsolatos pénzügyi átvilágítás már folyik, de még nem fejeződött be. Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése arról hozott döntést, hogy az okozott kár és az esetleges személyi felelősség megállapítása nem maradhat el, erre azonban csak az átvilágítás befejeztével kerülhet sor.
                                                                                  
                                                                                                                  Bay Attila
                                                                                                                 ügyvezető
                                                                                                        Szekszárd 2023.09.06.
 
kozlemeny.jpg