Szekszárdi Oltópont: Fontos, hogy mindenki időre érkezzen!!!

2021.03.02

Helyszíni bejárást tartott a szekszárdi oltópont szerdai nyitása előtt Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János alpolgármester. Az eseményen valamennyi résztvevő hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy mindenki az előzetesen megbeszélt időpontra érkezzen meg az oltópontra!

Ács Rezső polgármester kiemelte, hogy a kormány felkérésére az önkormányzat mindenben igyekszik segíteni az oltási folyamat lebonyolítását. A háziorvosok megyei kollegiális vezetője, Papp Zoltán szerint példaértékű az az összefogás, ami Szekszárdon zajlik az oltások tömeges beadásának segítése érdekében.

A házi gyermekorvosok kollegiális vezetője, dr. Omacht Erika beszámolt róla, hogy már egy hete működik az a call center, ami az oltásra regisztráltakat felkeresi, tájékoztatja és időpontot egyeztet velük. Ezzel napi 60-120 telefonhívástól kímélik meg a háziorvosokat.

sajtotaj_kicsi.jpg

 

A beléptetésnél és az oltást megelőző nyilatkozat kitöltésénél a Szekszárdi Egészségügyi Gondnokság tapasztalt munkatársai segítik az oltásra érkezőket. Ennek része egy nyilatkozat kitöltése is, amiben szintén segítenek a védőnők. Akinek van rá lehetősége, a nyilatkozatot itt és a Babits Mihály Művelődési Központ honlapjáról is letöltheti, hogy akár otthon kinyomtatva és a válaszokat beírva időt takaríthassanak meg vele.

A szakemberek elmondása szerint 8-17 óra között több mint 300 ember beoltását tudják elvégezni az oltóponton naponta, de ez szükség szerint növelhető még.

Gyurkovics János alpolgármester közölte, a város a közterületfelügyelők segítségével az oltásra érkezők parkolását is segíteni fogja a környéken.

holtpont_MD_0003.JPG 

holtpont_MD_0019.JPG