A sorházas övezetekben rendezni kell a parkolást

2019.10.04

Közterülethasználati díjakról és forgalomtechnikai kérdésekről döntött rendkívüli ülésén az önkormányzat Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága.

A testület a Szekszárdi Kerékpáros SE, a Mentálhigiénés Műhely Nyugdíjas Tagozatának, a Szekszárdi Civil Kerekasztal, illetve egy virágárus vállalkozó közterülethasználati díj elengedésére vonatkozó kérvényét támogatta, a Yankee Pub és egy palotabozsoki vállalkozás beadványát elutasította.

Forgalomtechnikai előterjesztésként került ismét a Bizottság elé a Bor utca-Szépkert panzió útkereszteződés ügye. Az önkormányzat újra felfesti az útburkolati jeleket. A Háry János utcai parkolási anomália kapcsán elhangzott, a sorházas övezetekben, zsákutcákban átfogó szabályozásra van szükség. Az Árok utcai dohányboltnál a lakók véleményét kikérve dönt majd a Bizottság a szabályozásról. A Táncsics-Mecsek utca kapcsán az Alisca Terra Kft. jelezte, a parkoló autók miatt nem tudják üríteni a kukákat. A közterület-felügyelők feladata lesz, hogy felhívják az autósok figyelmét a szabályszerű parkolásra.       

A testület nem támogatta a Táncsics utca 17. szám elé sebességcsökkentő küszöb kihelyezését, valamint a 470 és 732 helyrajzi számú ingatlan meghatározott részének vételére vonatkozó kérelmet. A város bérleti szerződéssel hasznosítja a Parászta-patak mellett lévő területeket. Mivel egy bérlőt a meder kotrása miatt kár ért, hét évig a bérleti díj felét kell fizetnie.