Rendkívüli zöldjáratok

2021.04.20
 
Májustól hat rendkívüli zöldjárattal egészül ki a szekszárdi hulladékszállítási naptár, így december közepéig szinte kéthetente szállítja majd a zöldhulladékot az Alisca Terra Nonprofit Kft. Szekszárd családi házas övezeteiből és a társasházakhoz is nagyobb rendszerességgel eljutnak a gyűjtőjáratok. A rendkívüli alkalmakat az önkormányzat rendelte meg a szolgáltatótól.
 
Fontos, hogy az ágakat, gallyakat kötegelve tegyék ki a házak elé. A levelet, levágott füvet az Alisca Terra Nkft. által biztosított lebomló zsákokba lehet gyűjteni. Ebből minden szerződéssel rendelkező háztartásnak havonta öt darab jár és a szolgáltató Epreskert utcai telephelyén ügyfélfogadási időben átvehetők, előre többhavi adag is elvihető.
 
Lényeges, hogy a zöldjárat napján már reggel 6 óra előtt kint legyen az elszállításra szánt nyesedék az utcán, így érdemes előző este kitenni. Mindenki háza elől elszállítják, így az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy ne az utcasarkokon egy kupacban gyűjtsék a hulladékot. Ezzel megelőzhető, hogy később állandó „lerakatok” alakuljanak ki a közterületeken.  
 
Aki nem akar, vagy nem tud várni a legközelebbi zöldjáratig, annak Szekszárdon a Damjanich utcai lakossági hulladékudvar folyamatos lehetőséget biztosít az összegyűjtött zöldhulladék leadására.
 
Szállítási naptár 2021_Szekszárd_Rendkívüli zöld.jpg