A Polgármesteri Hivatalban korlátozó intézkedések kerülnek bevezetésre

2020.11.19

Közlemény

 

A Polgármesteri Hivatalban a koronavírus terjedésének megakadályozása, ezzel egyidejűleg a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat működőképességének megőrzése érdekében 2020. november 23. napjától az alábbi korlátozó intézkedések kerülnek bevezetésre:

  1. A személyes jelenlétet nem igénylő ügyeket kizárólag telefonon, elektronikus úton, vagy postai úton intézzük. A személyes jelenlétet igénylő ügyintézés esetén - kivéve az előre meghirdetett napokra szóló térítési díjbefizetések – kizárólag előzetes időpontegyeztetés alapján fogadjuk Tisztelt Ügyfeleinket.A foglalható időpontok érdekében szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot az érintett ügyintézővel a Polgármesteri Hivatal központi telefonszámán 74/504-100 vagy közvetlenül a https://szekszard.hu/hu/polgarmesteri-hivatal/elerhetoseg oldalon megtalálható elektronikus vagy telefonos elérhetőségeken.
     
  2. A személyesen behozott levelek kizárólag a portaszolgálatnál kihelyezett gyűjtőláda útján nyújthatók be.
     
  3. Kérjük, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb ügykörökben elérhető az elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon, amely a https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalon érhető el (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik). Ennek linkje Szekszárd Város weboldalán is megtalálható https://szekszard.hu/hu/polgarmesteri-hivatal/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/elektronikus-ugyintezes. Továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (https://epapir.gov.hu, a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges). Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket.
     
  4. Lehetőség van az adók, díjak, illetékek elektronikus úton történő rendezésére. Ehhez az Önkormányzati Hivatali Portál https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalán az érintett önkormányzat kiválasztását követően a bal oldali menüsorban található „Adók, díjak, illetékek befizetése” menüre kell kattintani, és követni az utasításokat.

 

Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönjük! 

                                                                                                                                                  dr. Gábor Ferenc
                                                                                                                                                            jegyző