Pénzadományt adtak át a gázrobbanás károsultjainak

2020.01.22

Több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány a tavaly októberi 9-i, Herman Ottó utcában történt gázrobbanás károsultjainak.

Az összeget Kovács Jánosné, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Felpéczi Tímea közös képviselőnek. A katolikus templomokban történő kihirdetésnek köszönhetően 270 ezer, míg a szervezet számlájára 267 ezer forint adomány érkezett – ismertette Kovács Jánosné. A rászorulók patronálását is végző szervezet továbbra is várja a pénzadományokat a Takarékbanknál vezetett 71800037-11157041 számú számlájára.

A sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester elmondta, szeretné megköszönni a magánemberek, vállalkozók felajánlásait. Az önkormányzat – amely koordinálója volt a munkáknak, feladatoknak – a lakók mellett állt, az önkormányzati lakásállományból 13 lakást azonnal a károsultak rendelkezésére bocsátott bérleti díj nélkül. Az ingatlanokat addig használhatják a rászorultak, amíg szükség lesz rá. Emellett a lakók a bútorok elszállításában, a biztosítás ügyintézésében, takarításban és ingóságaik raktárépületben történő elhelyezésében is igénybe vehették a Polgármesteri Hivatal segítségét. A károsultak a Humánszolgáltató Központ révén pszichológiai támogatást is kérhettek. A gyűjtésnek nincs vége, szeretnék tovább folytatni a tárgyi és pénzadományok gyűjtését – tette hozzá Ács Rezső.

A négy lépcsőháznak január 22-én, szerdán tartják az első nagyobb lakógyűlést – közölte Felpéczi Tímea. Hozzátette: a robbanásban leginkább érintett húsz lakás lakói, legkevesebb 40 ember jelenleg is hozzátartozóknál, illetve önkormányzati lakásokban él. A folyamatosan zajló helyreállítási munkákkal kapcsolatban megjegyezte, a szerkezetmegerősítés február végén befejeződik, ezt követően kezdődik a burkolás és a festés.