Példaértékű összefogás jött létre a járvány ideje alatt

2020.06.19

A három hónapos koronavírus-járvány elleni küzdelem önkormányzati intézkedéseiről adott összefoglalót hétértékelőjén Ács Rezső polgármester. 

A házi segítségnyújtás során 8650 alkalommal léptek kapcsolatba idősekkel, ide értve annak a közel negyven önkéntesnek is a munkáját, aki többek között bevásárlással, postai ügyintézéssel, vagy éppen kutyasétáltatással könnyítették a nyugdíjasok életét – mondta Ács Rezső. Szintén az idős korosztály számára mintegy 10 ezer adag ételt vittek ki, míg a gyermekétkeztetésben 14 700 adagot. Szekszárdiak összesen 871 napot töltöttek karanténban, és aki igényelte, annak erre az időre szálláshelyet biztosított az önkormányzat – tette hozzá a városvezető. Megköszönte a sajtó munkatársainak, hogy naprakész információkkal látták el a lakosságot. Ennek és az emberek fegyelmezettségének is köszönhető, hogy Tolna megyében alig volt fertőzött.

Egyben háláját fejezte ki a szekszárdiaknak, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, a társszerveknek és azoknak, akik felajánlásaikkal segítettek ebben a nehéz időszakban. Az adományok között megemlítette a vállalkozások, civilek által felajánlott számítógépeket, melyet azok a rászoruló családok kaptak, ahol eszköz vagy az internet hiánya gördített akadályt a digitális oktatás elé. Az önkormányzat is vásárolt harminc darabot, a Tarr Kft. pedig a tanév végéig ingyen biztosított internet-hozzáférést a családoknak, melynek díját a cég és a város fele-fele arányban fizette – közölte a polgármester. 

Ács Rezső hangsúlyozta, június 30-ig marad ingyenes a parkolás. Az utóbbi hetek azonban bebizonyították, hogy nemcsak bevételi forrást jelent a parkolódíj, hanem a közlekedéspolitika fontos összetevője is. A közterület-használat szeptember 1-jéig marad ingyenes.