Öt vaddisznót lőttek ki a város közelében

2023.04.24
 
A Szekszárdi Aranyfürt Vadásztársaság öt fiatal vaddisznót lőtt ki a hétvégén a kórházi fűtőműnél. Ezek az állatok korábban számos zártkerti és belterületi ingatlant dúlhattak fel, a lakott területhez közeli vadászatukhoz minden szükséges engedéllyel rendelkezett a társaság. A lakosság jelzései folyamatosak a vadkárok miatt, ezért az önkormányzat a vadásztársaság segítségével 2022. végén már több hajtást szervezett a városkörnyéki galériaerdőkben, amik szintén eredményesek voltak.
 
Az Őcsény-Szekszárd Földtulajdonosi Közösség a vadászat mellett riasztószerekkel küzd a vadkárok ellen. A lakosságnak lehetősége van - korlátozott mennyiségben - térítésmentesen vadriasztó szereket kérni, melynek kiosztásában a polgármesteri hivatal segít.  A vad fajtájától függően a mezőőrök speciális szereket tudnak ajánlani, amit kérésre ki is szállítanak a lakosságnak. A mezőőrök elérhetőségei és területi beosztása a következő:
 
Scheidler Antal  (tel.: 06 30/377-40-25)
Lisztes-völgy, Faddi-völgy, Puksz-völgy, Sauli-völgy, Nagy Mihály-völgy, Szalai-völgy, Bence-völgy, Agárdi-völgy, Borkút, Mözsi hegy, Palánki hegy, Szent Mihály dűlő, Hidassziget, Bence-völgy, Német János völgy, Hidaspetre, Malom oldal, Gyertyános, Nyámándpuszta, Jobb-parászta, Sötétvölgy, Gulyás völgy, Csörge-tó, Sió csatorna bal part
 
Steiner Áron (tel.: 06 20/340-83-94)
Bakta, Bartina, Csacska, Kisbödő, Nagybödő, Bödői-tető, Balremete, Tökös, Kerékhegy, Rövid-völgy, Hosszú-völgy, Tatai-völgy, Jobbremete, Benedek-völgy, Előhegy, Bottyánhegy, Balparászta, Bagó-völgy, Cserhát tető, Batt, Bence-völgy, Iván-völgy, Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Csötönyi-völgy, Kerékhegyi tető, Ózsákpuszta, Kendergyár, Józsefpuszta, Baranya völgy észak
 
Jakab Ottó (tel.: 06 30/377-78-81)
Cinka, Szilfán alul, felül, Szőlőhegy, Tót-völgy, Strázsahegy, Görögszó, Almás, Szilas, Gurovicza, Faluhely, Gesztenyés, Józan dűlő, Baranya-völgy dél, Harang-tanyasor, Harmat tanyasor, Brill-szurdik, Crosspálya, Ebes, Sovány telek, Szérű tanyasor, Újhegy.