Nyolcezer oltás két hónap alatt

2021.04.30

 

Ezúttal a szekszárdi Gyűszű Birtok ajánlott fel 100%-os gyümölcsleveket és némi bort a városi oltóponton dolgozó önkéntesek munkáját komfortosabbá téve. Az adomány átadása kapcsán tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester elmondta, hogy igazi közösségi összefogás ölt testet a szekszárdi oltópont létrejöttében és az ilyen eredmények miatt kell különösen büszkének lennünk a városi közösségeinkre.

A polgármester megköszönte mindenkinek, aki részt vett az elmúlt két hónapban az oltások szervezésében, Berlinger Attilának, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatójának pedig, hogy összefogták az oltópont működtetésében résztvevőket.

Dr. Omacht Erika, az oltást végző orvosok nevében elmondta: valóban alulról jövő kezdeményezés volt, hogy legyen egy olyan hely a városban, ahol az oltásra várók nem találkoznak a háziorvosok normál rendeléseire érkezőkkel. A márciusi kezdés előtt felállt egy úgynevezett Call Center, ahol a kulturális központ dolgozói szervezték az oltásokat, hívták telefonon a regisztráltakat, ezzel is segítve az orvosok munkáját.

Az elmúlt két hónapban több mint 8.000 védőoltást adtak be a szekszárdi oltóponton, ami azt jelenti, hogy a város 18 éven felüli lakosságának 32%-a itt kapta meg az injekciót. Mivel emellett a kórházi oltópontokon is nagy számban oltakozott a lakosság, kijelenthető, hogy a megyeszékhely átoltottsága nagyon jó.

Az összefogás persze cselekvésre ösztönözte a jószándékú vállalkozókat is. Öt szekszárdi Étterem (a Szekszárdi Diákétkeztetési Kft., a Szász Étterem, a Stefán Ételbár, az Aranykulacs Kisvendéglő és a Toscana étterem) öt héten át saját felajánlásból látta el ebéddel az oltóponton dolgozókat, öt hétig pedig Tarr János nagyvállalkozó finanszírozásával viszik az ételt az önkénteseknek. Az Alisca Agrárház ásványvizet ajánlott fel, a Kolping iskola konyhája és a Mézesmadzag cukrászda süteményeket sütött, a Remete Borászat bort adott ajándékba.

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta: az első oltások nagy hulláma a napokban lecseng, terveik szerint május utolsó napjaiban pedig befejeződhet az oltópont működése és a Babits Mihály Kulturális Központ újra a kulturális élet szervezésével foglalkozhat majd. Ennek pontos idejét azonban csak a részletszabályok ismeretében lehet megmondani.
 
DSC_5712.JPG