Nagy összegű támogatást kap Szekszárd

2019.12.17

Négy fejlesztési célterületen nagyszabású fejlesztések kezdődnek el a megyeszékhelyen. A beruházások megvalósításához szükséges csaknem 2 milliárd forint támogatás lehívását jelentették be sajtótájékoztatón.

A szekszárdi közgyűlés december 4-én úgy döntött, hogy a térségfejlesztésre – szociális ellátórendszer korszerűsítése, egészségügyi ellátással kapcsolatos beruházások, oktatási rendszer fejlesztése – fordítandó TOP-os beruházásokhoz szükséges önerő iránti kérelmét benyújtja az önkormányzat – mondta a hétfőn tartott sajtóeseményen Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Hozzátette: a projektek keretében többek között két iskolaépület teljes körű energetikai korszerűsítését végzik el, bölcsődét, orvosi ügyeleti központot, új orvosi rendelőket építenek. Emellett gazdaságfejlesztési beruházásként körforgalmat és temetői feltáró utat építenek, illetve  Béketelep és Epreskert vízrendezése valósul meg támogatásból.

A fejlesztésekhez szükséges célzott támogatást a Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-től kapja az önkormányzat – jelentette ki Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Paks és Tamási térségének országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Paks II. projekt megvalósításában Szekszárdnak központi szerepe lesz. Közös érdek, hogy a város és a régió is fejlődjön. Kiemelte, minimum kettőszáz lakás épül majd a megyeszékhelyen, az ingatlanok fejlesztik a várost. Az óvoda- és bölcsődefejlesztések mellett az úthálózat, a forgalmi csomópontok felújításának köszönhetően a Szekszárdon működő vállalkozások könnyebben jutnak el majd Paksra.