Minőségi gasztronómia és sztárfellépők pünkösdkor

2019.05.30

Összesen 34 programot rendeznek, 65 vásáros kínálja majd termékeit a június 7. és 10. között negyedik alkalommal rendezendő Pünkösdi Hal- és Vadünnepen.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester elmondta, az év egyik legfontosabb eseményét a város és a Babits közösen szervezi. A négy nap alatt húsz koncertet rendeznek országosan is ismert fellépőkkel. A fesztivál sajátossága, hogy a gasztronómia is előtérbe kerül. Az egyik társrendezvény, a nyitott pincék szintén tömegeket vonz a megyeszékhelyre, a két mulatság jól kiegészíti egymást. A városvezető kiemelte, bízik benne, hogy a tavalyi harmincezres létszámot idén át tudják lépni. 

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke hozzátette: a korábbi rendezvények is sikertörténetnek bizonyultak. A gasztronómiát kedvelőknek három vendéglátóipari egység biztosítja a kínálatot. Tradicionális ételekkel várják a vendégeket, de újragondolt étekként az angolna is megjelenik majd a választékban.

A programoknak három fő helyszíne lesz – közölte Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. A Béla király tér és a Vármegyeháza mellett a Babits is része lesz a fesztiválnak. Két színpadon zajlanak majd a koncertek. A helyi civil egyesületek produkciói adják a napközbeni műsorok gerincét, a sztárok este állnak színpadra. Fellép többek között a Margaret Island, a Hősök, a Marko Markovic Brass Band, Király Viktor and the Dreamers, a Cotton Club Singers, Fenyő Miklós, a Budapest Ragtime Band, illetve Nagy Feró és a Beatrice. A kirakodóvásár forgatagában a minőségi kézműves termékeket helyezi jó pozícióba a központ. A kitelepülő hat borász és két pálinkaház mellett természetesen lesz étkes udvar a Liszt Ferenc téren, valamint vidámpark a Szent István téri négysávos úton.

Részletes program a www.szekszardagora.hu honlapon és a Facebookon.

Pünkösd2.jpg