Menő közösségi teret építenek a megyeszékhelyen

2020.05.05

A munkaterület átadásával megkezdődhet a Generációk parkja építése a Barátság utcában. A színvonalas, egyedi szabadidőparkban több generáció töltheti el tartalmasan az idejét.  

A több mint háromezer négyzetméteres területen szabadtéri, kisebb részben fedett több funkciós játszóteret, valamint kulturált közösségi teret – szociális blokkal – építenek. A park leglátványosabb eleme egy több mint hat méter magas csúszdatorony lesz. Ehhez csatlakozik egy olyan interaktív, internetszolgáltatással működő érintőfelülettel rendelkező eszköz, amely applikációk segítségével számos iskolai, oktatási feladatot tud megjeleníteni.

A különböző korcsoportok egyidejű, hasznos szabadidő eltöltését elősegítő, korszerű és vonzó park kialakítása fontos lépés a családok jövőképe szempontjából – mondta Ács Rezső polgármester. – A helyszínen négy alkalommal tartottunk lakossági fórumot, amelyeken meghallgattuk a környéken élők javaslatait, ötleteit, ezeket beépítettük a tervekbe. A játékok kiválasztásában katalógusok segítségével szintén részt vett a lakosság. A Szekszárdi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (HACS) révén helyi vállalkozók, civilek tettek javaslatot a helyszínre és a különböző elemekre. Mivel a környéken várhatóan megnő majd a gépjárműforgalom, a későbbiekben 26 parkoló lesz kialakítva az árok lefedésével. A 139 millió forint uniós pályázati forrásból – melyhez 8,6 millió forint önkormányzati önerő társult – megvalósuló fejlesztés felszabaduló összegéből Szőlőhegyen épül majd egy játszótér.

A kivitelező szekszárdi T-Build Kft.-nek a szerződés aláírásától hat hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a projektet.

„A színvonalas, egyedi és igényes infrastruktúrafejlesztéssel minden korosztályt megszólít a város, a legkisebbektől kezdve egészen a szépkorúakig – hangsúlyozta Tamás István ügyvezető. – A parkban külön játszótér épül kicsiknek és nagyoknak. Emellett lesz fitneszterület, mezítlábas sétáló, az eszközök környéke ütéscsillapító gumiburkolattal lesz ellátva. A fedett terasz kialakítása barátságos, otthonos helyként teremt kellemes légkört a parkot használók számára. A beruházás keretében jelentős növényállomány telepítése kötelező.

Az aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó beruházás célja, egy olyan közösségi tér létrehozása, amely gazdagítja a város szabadidős lehetőségeit, kulturális és közösségi életét, illetve csökkenti a generációk közötti különbségeket.