Menetrend módosítás

2022.06.30
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérelmére a Volánbusz Zrt. elkészítette a város helyi autóbusz menetrendjének módosítását.
A városi helyi tömegközlekedés átalakítása során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyságjavítás mellett az utazóközönség számára a hosszú távú vonzóképesség fenntartása is (hosszabb vonalak – kevesebb átszállás városrészek között; új, közvetlen relációk a hivatásforgalomban pl.: közvetlen járat indulhat a Bottyán-hegyről az iparterület felé; tervezett csatlakozások távolsági buszokhoz, vonatokhoz pl.: Pécs, Székesfehérvár, Budapest). A változtatások fontos eleme a műszakos munkarendekhez való igazodás és az iskolák tanítási idejéhez való alkalmazkodás.
Az új hálózat lényege, hogy a lehető legtöbb vonal össze legyen kötve, ezen felül a helyi buszjáratokat egyes helyközi járatokkal ki lehessen egészíteni (több, mint 30 településen már sikeresen működik, köztük Gyöngyösön, Egerben, Győrben).
A közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében Önkormányzatunk célja a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése.
 
Kérjük a lakosságot, amennyiben a menetrend tervezettel kapcsolatban bármilyen észrevétel, javaslat merül fel, azt 2022. július 7-ig küldjék meg elektronikusan a herner.laszlo@szekszard.hu e-mail címre, vagy jelezzék telefonon a 74/504-137-es telefonszámon. A kérelmeket összesítjük és továbbítjuk a menetrend előkészítését végző szervezetnek.
 
Teljes menetrend letöltése ITT
 
Közreműködésüket köszönjük!