Menesztették két gazdasági társaság ügyvezetőjét

2020.01.31

Személyi kérdésekről is döntött Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint a képviselő-testület zárt ülést tart az érintett kérésére személyi ügy tárgyalásakor. Bálint Zoltán, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója is nyilatkozott arról, nem kéri a munkaviszonyának megszüntetéséről szóló előterjesztés zárt ülésen történő tárgyalását. A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB) javaslata alapján a Közgyűlés február 29-i dátummal a Vagyonkezelő és a Sportközpont igazgatójának közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetéséről döntött. A képviselő-testület felhívta a GVB-t a Sportközpont új ügyvezetőjének kiválasztására vonatkozó pályázat kiírására. A Vagyonkezelő Kft. új ügyvezetőjének megbízásáról viszont zárt ülésen született döntés, eszerint március 1-jétől Bartal Zoltán a cég vezetője.

Gazdaságfejlesztési beruházásnak köszönhetően körforgalmakat és temetői feltáró utat építenek majd a megyeszékhelyen. Az 5113 jelű út és a Keselyűsi út csomópontjának körforgalommá történő átépítése és a temetői utak fejlesztése című támogatási konstrukció módosításaként az OBI áruháznál ötágú körforgalmat alakítanak ki, és megépítik az ehhez kapcsolódó utat is. A fejlesztés nem igényel többletforrást. A határozati javaslatot egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület.

Új napirendi pontként két városi cégvezető lemondását vette napirendjére a Közgyűlés. Kerekes László, a több európai uniós projekt előkészítésében közreműködő Szekszárdi Mérnöki Szolgáltató Kft., és Bálint Zoltán, a Szekszárdi Ipari Park Kft. ügyvezetője – mindkét igazgató megbízási jogviszonyban nulla forintért látta el feladatát – február 29-i dátummal távozik posztjáról.