Megjelent a kisvállalkozókat segítő önkormányzati pályázat

2021.06.17
 
Megjelent a koronavírus járvány által bezárással érintett kisvállalkozókat segítő pályázati felhívás.
 
A https://szekszard.hu/hu/onkormanyzat/onkormanyzati-tamogatasok menüpont alatt már elérhető a pályázati felhívás mellett a jelentkezéshez szükséges adatlap is.
 
A pályázattal kapcsolatban kérdést feltenni kizárólag a postmaster@szekszard.hu címen lehet!
 
Korábban Ács Rezső polgármester és a feltételeket kidolgozó vállalkozói kerekasztalt vezető Korcsmár István a sajtó munkatársai előtt már szóltak a részletekről. Az eredeti elképzelés annyiban változott, hogy július 15. helyett 2021. július 31-ig van idejük a vállalkozóknak élni a lehetőséggel.
 
A támogatást több célra is lehet igényelni:
 
-          A MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEKHEZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS a bezárással, korlátozásokkal érintett vállalkozók működési költségeihez nyújt fedezetet (fűtés, világítás, víz- és csatornadíj, közös költség, bérleti díj, stb.)
 
-          AZ ÚJRAINDÍTÁSI KIADÁSOKHOZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS célja a vállalkozók tevékenységi körének újraindításához kapcsolódó alapanyag, eszköz- illetve árubeszerzés segítése, valamint a kárenyhítés.
 
-          A MEGLÉVŐ ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM MEGTARTÁSÁRA is lehet majd kérni a támogatást. Ennél a pontnál a meghatározott tevékenységi kört végző vállalkozások bértámogatására lesz lehetőség. Pályázni lehet majd a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók bérköltségeinek finanszírozására, illetve nem munkaviszony keretében tevékenykedő egyéni vállalkozó jövedelempótló támogatására.
 
A sikeres pályázóknak meg kell felelniük más egyéb követelményeknek is. Ilyen, hogy a pályázó vállalkozásának már 2019-ben is működnie kellett és 2019. évi nettó árbevétele nem haladta meg a tízmillió forintot, a foglalkoztatotti létszáma pedig a tíz főt.
 
szekszard.jpg