Meghívó ITS lakossági fórumra

2022.10.17
 
Meghívó
 
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatával kapcsolatban 2022. október 21-én, pénteken 15 órakor a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében mondhatnak véleményt a partnerek és a lakosság.
 
Szekszárd Megyei Jogú Város megbízásából 2022 őszére elkészül a város 2014-ben elfogadott, majd 2018-ban módosított Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (ITS) felülvizsgálata. Az ITS felülvizsgálatát a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet írja elő. Indokolta a felülvizsgálatot az a tény is, hogy a 2020-ban kitört koronavírus járvány az önkormányzati gazdálkodást bizonytalan időre átírta, ezért további tényezőként az önkormányzat lecsökkent mozgásterét figyelembe kell venni. Végül szükségessé tette a felülvizsgálatot, hogy elkészült az országos és megyei szintű területrendezési és területfejlesztési eszközök felülvizsgálata, valamint a 2021-2027-es időszakra elkészült Tolna Megye Előzetes Integrált Területi Programja (ITP).
 
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia felülvizsgálatával kapcsolatban elkészült dokumentumok ide kattintva elérhetők.