Meghatalmazással is átvehetők a lebomló zsákok

2022.05.19
 
A héten jelentette be Gyurkovics János alpolgármester és Szabó Antal, a hulladékszállítást végző Alisca Terra Nkft. ügyvezetője, hogy a házak elé kihelyezett hulladékot a jövőben már kizárólag az önkormányzat által az Alisca Terrán keresztül biztosított lebomló zsákokban viszik el a zöldjáratok.
Ennek oka, hogy a műanyag zsákokban kirakott nyesedéket a zsák anyaga miatt kommunális hulladékként tudják csak kezelni, azt a zöldjárat működési rendjében nem tudják feldolgozni. A kidobott növényi részekből komposzt készül, amit a műanyag zsákok tönkre tennének.
 
A szolgáltató háztartásonként nyolc darab lebomló zsákot biztosít egy évben, az önkormányzat pedig havonta további öt darabot, amit az Alisca Terra Nkft. Epreskert utcai ügyfélszolgálatán lehet átvenni. A város csak erre évi ötmillió forintot költ. Egy háztartás egyszerre háromhavi adagot, tehát 15 zsákot vihet magával.
 
A hír megjelenése óta több jelzés érkezett, hogy sokan élethelyzetükből adódóan nem tudnak kimenni a város szélén lévő telephelyre, pedig szeretnének hozzájutni a környezetkímélő zsákokhoz. Nekik lehet megoldás, ha könnyebben közlekedő ismerősüket küldik el a zsákokért. Az Alisca Terra lehetővé tette, hogy egy egyszerű meghatalmazással bárki átvegye ezeket a lebomló zsákokat azok nevében, akik másképp nem tudnának élni a lehetőséggel. Fontos azonban, hogy a lebomló zsákokat csak azoknak adhatják ki a cég munkatársai, akiknek nincs hulladékszállítási díjtartozásuk.
 
DSC_5432.JPG