Még sok a bizonytalanság a szüreti fesztivál körül

2020.06.11

A Szekszárdi Szüreti Napok megrendezésével kapcsolatos nem reprezentatív lakossági felmérés eredményét ismertette tájékoztatóján Ács Rezső polgármester.

A megkérdezettek 34 százaléka csökkentett tartalommal rendezné meg az összművészeti fesztivált. Harminchét százalék maradna a régi nagyságrend mellett, 23 százalék arra voksolt maradjon el, míg a válaszadók 6 százaléka egyéb javaslatokat fogalmazott meg – mondta Ács Rezső. Sok bizonytalanságot rejt magában a szeptemberi időpont, a vírushelyzettől kezdve egészen a rendelkezésre álló forrásokig. Tavaly 70 millió forint volt a rendezvény költségvetése, az összeg jelentős része az Emmi-től kapott 20 millióból és szekszárdi vállalkozások által nyújtott támogatásokból állt össze. A városvezető ismertette, csütörtök reggel egy rádióműsorban elhangzott, az Éljen Szekszárd frakcióvezetője, Bomba Gábor egy nagy szponzorral tárgyal 40 milliós támogatásról…   

Ács Rezső hozzátette: a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület és a borászok is egyeztettek a fesztivál kapcsán, a végső szót azonban a tervek szerint június végén összeülő közgyűlés mondja ki. Bármi lesz is a döntés, elfogadja és tiszteletben tartja a többségi álláspontot. Véleménye szerint a megyeszékhely legnagyobb, országos hírű rendezvénye jó kulturális programokkal és borral egységes.