Március 12-én indul a zöldjárat

2022.02.15
 
Március 12-én indul az első rendkívüli zöldjárat Szekszárdon.
 
Bár a naptár szerint még javában tél van, az időjárás sokszor már tavaszi arcát mutatja, ezért sokan elkezdték az ilyenkor szokásos kerti munkákat. A növények metszésével, ritkításával ebben az időszakban a szokásosnál is több zöldhulladék keletkezik, a hulladékszállítást végző Alisca Terra szolgáltatási naptára szerint viszont csak májusban indulna az első zöldjárat. Ács Rezső polgármester kezdeményezésére a hivatal felvette a kapcsolatot az Alisca Terra Kft.-vel és 2022. március 12-re rendkívüli zöldjáratot rendelt, amit várhatóan még több követ majd, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.
 
Fontos, hogy az ágakat, gallyakat kötegelve tegyék ki a házak elé. A levelet, levágott füvet az Alisca Terra Nkft. által biztosított lebomló zsákokba lehet gyűjteni. Ebből minden szerződéssel rendelkező háztartásnak havonta öt darab jár és a szolgáltató Epreskert utcai telephelyén ügyfélfogadási időben átvehetők, előre többhavi adag is elvihető.
 
Lényeges, hogy a zöldjárat napján már reggel 6 óra előtt kint legyen az elszállításra szánt nyesedék az utcán, de azt csak a szállítást megelőző naptól kezdve engedélyezett kihelyezni a közterületre, addig a lakos ingatlanán kell tárolni.
Mindenki háza elől elviszik a zöldhulladékot, az önkormányzat ezért is kifejezetten kéri a lakosokat, hogy NE az utcasarkokon egy kupacban gyűjtsék a hulladékot. Ezzel megelőzhető, hogy később állandó „lerakatok” alakuljanak ki a közterületeken. 
 
Aki nem akar, vagy nem tud várni a legközelebbi zöldjáratig, annak Szekszárdon a Damjanich utcai lakossági hulladékudvar folyamatos lehetőséget biztosít az összegyűjtött zöldhulladék leadására.