Lesz gyermekfelügyelet az óvodákban, általános iskolákban

2021.03.06

 

A szombaton megjelent 111/2021. (III. 6.) Kormányrendelet értelmében március 8-tól az óvodában és az iskolában a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő erre vonatkozó kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

Ehhez képest változott Szekszárdon a gyermekétkeztetés rendje az óvodai rendkívüli szünet és az iskolai digitális munkarend ideje alatt. A pénteken kiadott polgármesteri közlemény a következővel egészül ki: Azok a gyermekek, akik részére az iskola, az óvoda kiscsoportos felügyeletet biztosít, a szokásos módon étkezhetnek az intézményben, kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos esetleges későbbi változást folyamatosan az intézményvezetővel egyeztessék.

A teljes közlemény ide kattintva megjelenik, vagy lent elolvashatják.

 

KÖZLEMÉNY

A GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL

 

AZ ÓVODAI RENDKÍVÜLI SZÜNET ÉS

AZ ISKOLAI DIGITÁLIS MUNKAREND 

IDEJE ALATT

A kormány döntése alapján Szekszárd Megyei Jogú Városban működő valamennyi óvoda, – a veszélyhelyzetre tekintettel elrendelt rendkívüli szünet miatt - 2021. március 08. napjától bezár. Ugyanezen időponttól az általános és középiskolák digitális munkarend szerint működnek, ezeket az intézményeket a tanulók nem látogathatják. 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az általa fenntartott óvodával, valamint a közigazgatási területén a tankerületi központ, illetve a szakképzési centrum részeként működő nevelési-oktatási és szakképző intézményekkel jogviszonyban álló gyermek részére a rendkívüli szünet, illetve a digitális munkarend ideje alatt is biztosítja az intézményi gyermekétkeztetést 2021. március 10. napjától. Erre az időszakra a korábban leadott igénylések érvényüket vesztik! Az étkeztetés az étel - minden nap 11.00 és 13.00 óra közötti - elvitelével biztosított, kizárólag abban az esetben, ha a szülő az erre vonatkozó igényét az alábbiak szerint telefonon a gyermek nevének, intézményének (óvoda, iskola neve) és csoportjának, osztályának megjelölésével az első elviteli időpontot megelőző nap de. 9.00 óráig bejelenti

Kérjük, ha két, vagy több különböző intézménybe járó gyermeke számára kéri az ebédet, és az átvételre emiatt különböző helyeken kerülne sor, jelezze rendeléskor, és következő naptól természetesen biztosítjuk az egy helyen történő átvétel lehetőségét. 

 

Figyelem!

 

2021. március 10. napjától az ebédet eldobható csomagolásban biztosítjuk, nincs szükség éthordóra, ettől a naptól az étel elvitelére az alábbi általános iskolákból van lehetőség:

Szekszárdi Baka István Általános Iskolából                           

 (Szekszárd, Béri Balogh Ádám u. 89.)

 

Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából

(Szekszárd, Zrínyi u. 78.)

 

Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolából                                    

 (Szekszárd, Kadarka u. 17.)

 

Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Grundschuléból

(Szekszárd, Szent-Györgyi Albert u.)

 

Az igénybejelentés rendje: 

Az igénybejelentést telefonon   7.30-12.00

                                                  13.00-16.00 között tudják leadni.

 

1.               Szekszárdi 2. Számú Óvoda – Bölcsőde

                  Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten

                  Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma

 

Tel.: 20/274 3534  

 

2.               Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda

 

Tel.: 74/512-061

 

3.               Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

                  Szekszárdi Garay János Gimnázium

                  Szekszárdi I.Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola

                  PTE Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégium 

             

Tel.: 20/274 3410  

 

4.               Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola

                  Szekszárdi Baka István Általános Iskola

                  Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola

                  EGYMI Általános Iskolája (Szivárvány Iskola)           

                         

Tel.: 20/274 3243 

        20/274 3410

 

 

Az ebéd fenti módon, elvitellel történő biztosítása a veszélyhelyzet változásával módosulhat ezért kérjük, folyamatosan figyeljék hirdetményeinket a szekszard.hu honlapon és a helyi sajtóban, illetve tájékozódjanak az intézményvezetőktől az intézményben szokásos módon. Lehetőség szerint segítsenek abban, hogy az információk minden érintett szülőhöz eljussanak.   

Azok a gyermekek, akik részére az iskola, az óvoda kiscsoportos felügyeletet biztosít, a szokásos módon étkezhetnek az intézményben, kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos esetleges későbbi változást folyamatosan az intézményvezetővel egyeztessék.

A gyermeket az év közben is járó térítési díjkedvezmények változatlanul megilletik. (Igénylés hiányában a már megfizetett térítési díj elszámolásra/visszatérítésre kerül). 

Az átadó helyeken lista lesz az étkezést igénylőkről, amelyet saját dolgozóink kezelnek. A fertőzésveszély elkerülése érdekében a listát nem kell aláírni, azon kollégáink fogják az átvételt igazolni. Ebben számítunk minden érintett segítő együttműködésére.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Szekszárd, 2021. március 06.                          

                                                                                                Ács Rezső                                                                                                                                                          polgármester