Látványos megnyitóval kezdődik az Íjász VB

2021.08.09
 
A hivatalos megnyitó ünnepséggel ma este hat órakor kezdődik a 3D Íjász Világ- és Európa Bajnokság Szekszárdon. A szervezők csütörtökön már átvették a sötétvölgyi gyermektábor területét, ahova azóta  több kamionnyi felszerelést szállítottak le. Szedlár János, a szervezőbizottság vezetője, a Magyar Íjász Szövetség alelnöke elmondta, négy pályát alakítanak ki, amiken a kvalifikációs versenyek zajlanak majd, a negyedik nap csapatversenyeire viszont ezeket lebontják és újakat építenek. 
A résztvevők száma az utolsó napokban nem emelkedett, 12 ország 550 versenyzője nevezett eddig, velük és kísérőikkel megközelítőleg 1.200 vendég érkezik Szekszárdra és térségébe.
 
A hétfőn 18 órakor kezdődő megnyitóra mindenkit várnak Szekszárdra a Béla király térre, aminek egyik látványossága a csapatok felvonulása lesz a Garay térről a ceremónia helyszínére.
 
A nézőknek lehetőségük lesz betekinteni a verseny valamennyi eseményére. A sötétvölgyi helyszínen látogatói pontokat alakítottak ki, ahonnan több célt is biztonsággal lehet megfigyelni kedden, szerdán és csütörtökön. Hogy élvezetes legyen a szurkolás, a szervezők azt tanácsolják, hogy távcsövet mindenki vigyen magával. 
 
Pénteken délután a csapatdöntőkkel már beköltözik a viadal Szekszárdra, a sportközpont területére. Itt már óriáskivetítő ledfal is segíti a nézők kényelmét. Az egyéni döntők szombaton ugyanitt 8-15 óra lözött zajlanak majd.
 
DSC_6288.JPG