Lakossági tájékoztató földi- és légi szúnyoggyérítésről

2021.08.11
 
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Szekszárd területén a héten újból földi- és légi szúnyoggyérítést végeznek.
 
A földi gyérítést 2021. augusztus 11-én, vagyis MA!, a napnyugta utáni időszakban végzik, a légi kémiai védekezésre pedig 2021. augusztus 13-án, pénteken a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor.
 
Az alkalmazott készítmény mindkét esetben: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
 
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.
 
legi2.jpg