Lakossági fórum a kerékpáros fejlesztésekről

2024.05.03
 
A TOP PLUSZ-1.3.2-23 kódszámú Fenntartható városfejlesztés c. pályázati felhívás alapján elkészült Szekszárd Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózati terve. A tanulmány célja, hogy Szekszárd város rövid-, közép- és hosszútávú kerékpáros fejlesztései kiérlelt hálózati elképzelésbe illeszkedjenek, megalapozott nyomvonallal és műszaki megoldásokkal rendelkezzenek, továbbá a terv útmutatóként is szolgál majd minden olyan jövőbeni fejlesztésnél, amely bármilyen módon érinti a kerékpárral közlekedők helyzetét.
A kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítéséhez a lakosság kérdőíven fejthette ki véleményét előzetesen, továbbá a tervező a dokumentum elkészítése során egyeztetett a helyi kerékpáros egyesületekkel, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal (AÖFK), a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökséggel (KDMFÜ), a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-vel, a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal, a Tolna Vármegyei Önkormányzattal, valamint a Magyar Közút Tolna Vármegyei Igazgatóságával. A kerékpárforgalmi hálózati tervet a Miniszerelnökség Aktív Mobilitási Főosztály által szervezett Tervzsűrivel is véleményeztette.
 
Szekszárd Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózati terve elérhető ide kattintva.
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala várja a tanulmánnyal kapcsolatos lakossági észrevételeket elektronikus úton a kerekparos@szekszard.hu címre, vagy személyesen lakossági fórum keretében
 
2024. május 15-én, 13 órakor
Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dísztermében.
 
A fórumon részt vesz a tervező Bonum Via Kft. képviselője, Ajtay Szilárd.