Lakossági adatfelvételt végez a Központi Statisztikai Hivatal

2020.02.03

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a korábbi évek gyakorlata szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Szekszárdon.

Az éves kikérdezés az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) nyilvántartási számai és megnevezései szerint a munkaerő-felmérésére, a lakosság utazási szokásaira, illetve a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételére irányulnak.  

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. 

A kapott adatokat a KSH a jogszabályok előírásainak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közli. A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-16.30 óra között, pénteken 8-14 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.