A közterületeket is fertőtlenítik Szekszárdon

2021.03.17
 
Folyamatosan nő a fertőzöttek száma, ugyanakkor arra lehet számítani, hogy a tavaszi napsütés előbb-utóbb egyre többeket csábít ki a szabadba.
 
Szekszárdon – a 2020. tavaszi helyzethez hasonlóan – most is fertőtlenítik a közterületeket. Ács Rezső polgármester a sajtót arról tájékoztatta, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés harmadik szakaszában március 8-a óta a város köztisztasági csoportja a közfoglalkoztatottak segítségével folyamatosan fertőtleníti Szekszárd több forgalmas közterületi pontját.
 
Havi szintre bontva 300 liter fertőtlenítőt használ az önkormányzat. Az utcaseprő autó 20 km közutat fertőtlenít naponta, az ÁNTSZ előírásai alapján bekevert fertőtlenítőszerrel. Az ún. kis seprős autó napi 40 km járdával teszi ugyanezt, jellemzően a belváros forgalmas szakaszain.
 
A közfoglalkoztatottakból álló „kézi brigád” a reggeli, koradélelőtti órákban háti permetezőgépek segítségével 38 városi játszóteret fertőtlenít, valamint a legforgalmasabb közterületeken a padokat, korlátokat, utcabútorokat és a szemetes kelyheket fújja le vírusölő szerrel.
 
A fertőtlenítés addig tart, ameddig azt a járványhelyzet indokolja.
 
DSC_1121.JPG