Közösségformáló kihívás: jussunk el közösen a Holdra!

2020.06.24

A Pécsi Tudományegyetem az egész országra kiterjedő kerékpáros kihívást indít. 

A PTE május elején egy biciklis kihívást indított, „40 nap alatt a Föld körül” címmel, melynek célja 40 nap alatt megtenni az Egyenlítő hosszát, azaz a 40 075 kilométert kerékpáron, szobabiciklivel.

A 26 nap alatt teljesített kihívás sikerein felbuzdulva június 26-tól egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára, vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indítanak 80 nap időtartamban. A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege, biciklivel eljutni a Holdra, azaz megtenni 384 400 kilométert. A közös mozgásra, egészséges életmódra buzdító – virtuális közösséget formáló – nyári kampány jól mutatja, hogy a Pécsi Tudományegyetem alkalmazkodva az új helyzethez, online formában ugyan, de kapcsolatot tart hallgatóival, partnereivel, öregdiákjaival. Ezen felül, mint Zöld Egyetem kiemelt célja a – tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb – kerékpáros közlekedés népszerűsítése. A MOON BIKE projekt védnöki szerepét Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár vállalta el.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet majd csatlakozni. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint tekerni és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben, vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike2020 Facebook-oldalára. Ha valaki szobakerékpáron indulna a kihívásban, csak le kell fotóznia a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteni. A szervezők minden nap összegzik a megtett kilométereket és beszámolnak arról, hogy éppen merre „járnak” a kihívás résztvevői. A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársakat ajándékcsomaggal jutalmazzák.