A körzet fejlesztése volt a lakossági fórum témája

2019.06.12

Az elmúlt években jelentős összeget költött a város a szőlőhegyi körzetre, de további fejlesztésekre van szükség az ott élők komfortérzetének javításához.

Összesen 1,2 milliárd forint értékben zajlottak beruházások – betonvápás vízelvezetők, buszmegálló, útfelújítás, kátyúzás –, a megkezdett munkálatokat folytatni szeretnénk, mert tudjuk, hogy van még tennivaló – hangsúlyozta a keddi lakossági fórumon Ács Rezső polgármester.

A helyi közösségeket helyzetbe hozó pályázatnak köszönhetően egy teljesen új játszótér kialakítása valósul meg az önkormányzati tulajdonban lévő, művelésen kívüli területen a Fagyöngy és Lugas utca kereszteződésében. Berlinger Attila, a Szekszárdi Helyi Közösség akciócsoport (HACS) munkaszervezet vezetője elmondta, a városi tervek között egyre több szabadidős park létesítése szerepel. TOP-os forrásból, 9,5 millió forintból épül meg a játszótér, négy-öt nagyobb játszóeszköz kihelyezésére lesz lehetőség. Bekerítve nem lesz a terület, fákkal, sövénnyel választják el az úttól. Emellett a kerékpárút végére ivókutat terveznek, kerékpártárolót, padokat fognak kihelyezni.

János Anna a lakosok által összegyűjtött észrevételeket adta át a polgármesternek. Általánosságban az utak, az árkok, a járdák hiánya, minősége szerepelt a papíron. Az ott élők fontosnak ítélik meg az óvoda beindítását, mert a városrészben sok gyermek született az elmúlt években. Szóba került még a buszjáratok sűrítése a hétvégéken. Az Alisca Autócentrumnál gyalogátkelő kialakítására kaptak ígéret.

A felvetésekre reflektálva Ács Rezső kiemelte, a város költségvetéséből éves szinten 200 millió forintba kerül a közösségi közlekedés fenntartása. Lehet sűríteni a járatokat – zajlik a menetrend felülvizsgálata –, ez azonban több tízmillió forintos ráfordítást jelent. A zebrával kapcsolatban elhangzott, az 56-os út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, már korábban megállapodtak az állami céggel. A közvilágítást az önkormányzat kiépítette, a Közútnál azonban mindig újabb feltételeket szabnak, hogy a gyalogátkelő megvalósulhasson. A város nem adja fel a küzdelmet, annak ellenére, hogy nagyságrendileg 5 millió forint egy átkelőhely megépítése. Az óvoda és minibölcsőde beindítása szerepel a tervek között, a közbeszerzés lezajlott, a beérkezett ajánlatok értékelése zajlik.

 

Szőlőhegy.jpg