Korszerűsítés és bővítés előtt áll az ipari park

2020.06.12

Az egy hete bejelentett 5 milliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztés után ezúttal a város saját ipari parkjának 2 milliárdból megvalósuló korszerűsítését jelentette be hétértékelőjén Ács Rezső.

Az ipari park fejlesztése három nagy részből áll: alap-infrastruktúra fejlesztés, csarnokfelújítás, illetve új csarnok építése. Négy, különböző méretű új csarnokot építenek, a jelenleg raktárként funkcionáló épületeket pedig teljesen felújítják – hangsúlyozta Ács Rezső polgármester. Az alapinfrastruktúra fejlesztése tartalmazza az optikai kábel kiváltását, légkábel kiváltását, közvilágítás kiépítését, az E-ON kapacitásbővítését és járdaépítést.

A közterületen történő szeszesital-fogyasztásról szóló új önkormányzati rendelet megalkotásával a hajléktalansággal kapcsolatos szabálysértések visszaszorítását várja a polgármester. A megyeszékhely belterületén található közterületeken nem megengedett a szeszesital-fogyasztás bizonyos kivételekkel. A tilalom nem terjed ki az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező vendéglátó egységre, annak előkertjére, kitelepülése területére nyitvatartási időben; az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező rendezvény területére, útvonalára a rendezvény ideje alatt; minden év első és utolsó napjára. Ha szükséges, tovább szigorítanak a szabályozáson – tette hozzá Ács Rezső.