Könnyebbséget jelent az elkészült jó minőségű út

2019.05.02

A belterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló utak rendbetételére nyert támogatást az önkormányzat.

A szekszárdi önkormányzat sikeresen pályázott a Földművelésügyi Minisztérium (FM) zártkerti programjának pályázatán. Az FM egyik háttérintézménye, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. által kiírt tender segítségével fejlesztették a zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását, így is támogatva a hozzájuk kapcsolódó életforma, öngondoskodás fennmaradását. Ehhez azonban korszerűsíteni kellett infrastruktúrájukat.

A meglévő terméskő burkolatú út (8802 helyrajzi szám) aszfalt kopóréteggel történő felújítása 330 négyzetméteren megtörtént. A fejlesztés környezetbarát anyagok felhasználásával, a természet megóvásával zajlott. Az út modernizálásához használt anyagok újra feldolgozott építési-bontási hulladékot tartalmaztak. A korszerűsítés 56 zártkerti ingatlant érint.  

Az elektromos vadriasztó kerítés építése valósult meg a 10666/8 helyrajzi számú zártkerti ingatlan körül. A vadvédelmi térelválasztó kihelyezése során két közfoglalkoztatottat is alkalmazott az önkormányzat, akik a kerítés építésénél az oszlopok lerakását, az oszlopokon a szigetelőgyűrűk felszerelését, illetve a villanypásztor vezeték kihúzását és a kapuszett kiépítését végezték.