Kiírták a pályázatot az elkerülő út tervezésére

2019.10.11

Kétszer egysávos, két műtárgyat – vasúti felüljárót és hidat – is magába foglaló, a megyeszékhely keleti és déli részét összekötő elkerülő út épül. 

A Keselyűsi út jelenlegi T-alakú útcsatlakozása ötágú körforgalmi csomóponttá épül át. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. október 31-ei határidővel kiírta a pályázatot az 5126-os számú út terveinek elkészítésére. A tervezésre húsz hónap áll rendelkezésre – jelentette ki Ács Rezső polgármester. Megjegyezte, a városszerkezet nem a jelenlegi gépjárműforgalomra épült. A Zöld város projektben már csökkentett autólétszámmal számolnak, bízik benne, hogy az elkerülő csillapítja a Tartsay utcai tehermentesítő és a városközpont forgalmát.

A fejlesztésnek köszönhetően az M6-os autópálya teherforgalma elkerüli majd a várost – közölte Horváth István, országgyűlési képviselő. A megépülő tudásközpont és az új sportcsarnok miatt is szükség lesz az új elkerülőre. Hozzátette, a három kilométer hosszú út a Tolnatej Zrt. és a volt húsipari vállalat közötti területen vezetne át egészen az OBI áruház mellett található körforgalom jelenleg használaton kívüli ágáig. Emellett az 56-os számú főút, valamint a Keselyűsi út melletti kerékpárúthoz csatlakozó kerékpárút tervezésével lehetővé teszik, a körforgalmon kerékpárral át lehessen hajtani a gemenci erdő felé.