Jegyzői közlemény az ÉSZ iroda visszavételéről

2021.03.10

Sajtóközlemény

 

Zaják Rita önkormányzati képviselő 2021. március 8-án írásban tájékoztatott, hogy elhagyja az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői csoportját és a jövőben független képviselőként dolgozik tovább.

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése a 2019-es választások után több ponton módosította a korábbi szervezeti és működési szabályzatot. A 29/2019. (XII. 23.) önkormányzati rendelet a Szervezeti és Működési Szabályzatról a következőket tartalmazza:

 

51§ (7) A 7 főnél nagyobb képviselői csoportok számára a Polgármesteri Hivatal épületében irodát, irodai infrastruktúrát és 1 fő irodavezetőt szükséges biztosítani és az infrastruktúrának alkalmasnak kell lennie arra, hogy a képviselő csoport minden tagja üléseket tartson.

 

Miután az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői létszáma hét főre csökkent, nem teljesítik azt a jogszabály támasztotta követelményt, ami alapján a Polgármesteri Hivatal épületében irodát, irodai infrastruktúrát és 1 fő irodavezetőt szükséges nekik biztosítani.

 

Szekszárd Megyei Jogú Város jegyzőjeként, biztosítva a törvényes működést, 2021. március 9-én az Éljen Szekszárd Egyesület képviselői csoportjának vezetőjét felkértem, hogy 2021. március 12-ig adják át a Polgármesteri Hivatalnak az általuk használt irodát.

 

Szekszárd, 2021. március 10.

 

                                                                                      dr. Gábor Ferenc

                                                                                                jegyző