Irodalomtörténész kapta a Mészöly-emlékplakettet

2020.01.17

A Mészöly Miklós Emlékplakettet az emléknapot szervező bizottság javaslatára a szekszárdi közgyűlés jóváhagyásával ítélik oda. Többek között erről is döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Zárt ülésen szavazott a közgyűlés dr. Szolláth Dávid irodalomtörténész elismeréséről. Az egyetemi tanár 2018-ig a Jelenkor szerkesztője volt, jelenleg a MTA Irodalomtudományi Intézetének munkatársa. A Literatúra irodalomtudományi folyóirat szerkesztője. Fő kutatási területe Mészöly Miklós munkássága és a két világháború közötti baloldali irodalom.
A 2019. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosításával, ezzel összefüggésben a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság véleményének becsatolásával a képviselő-testület többsége egyet értett.
Napirenden szerepelt még Bálint Zoltánnak, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének szabadságkérelme. Az ügy előzménye, hogy a közgyűlés decemberben elfogadott új Szervezeti és Működési Szabályzata a korábbihoz képest az ügyvezetők szabadságának engedélyezésével kapcsolatos hatáskört elvette a polgármestertől, mely így visszaszállt a közgyűlésre. Most olyan döntés született, hogy az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek szabadságkiadásával kapcsolatban dr. Molnár Kata jegyzőnek kell kidolgoznia egy olyan szabályozást, mely alapján a közgyűlés tájékoztatása mellett a polgármester engedélyezheti az ügyvezetők szabadságát. Bomba Gábor, az ÉSZ-frakció vezetője hozzászólásában elmondta, hogy az ügyvezetők felé a közgyűlés többségét jelentő frakció tagjaiban megvan az alapvető bizalom, nem kívánják a közgyűlésnél tartani az ügyvezetők szabadság engedélyezésének jogát.