Ingyenes internetelérés lesz Szekszárd több pontján

2020.05.29

A szekszárdi önkormányzat sikeresen pályázott a Wi-Fi4EU (Wi-Fi for Europeans – Ingyenes Wi-Fi-t az európaiaknak) elnevezésű finanszírozási programban.

A helyhatóság a 15 ezer euró – körülbelül ötmillió forint – értékű Wi-Fi4EU-utalványnak köszönhetően ingyenes Wi-Fi-pontokat hozhat létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken – mondta el hétértékelőjén Ács Rezső polgármester. Vezeték nélküli internetes pontokat létesítenek a Béla király téren és környékén, a Garay téren és környékén, a Babits Mihály Kulturális Központ és környékén – a Prométheusz parkkal és a Szent István térrel együtt –, a városi sportcsarnok és környékén, illetve a Barátság utcában épülő Generációk parkjában. Az önkormányzat szerződést köt azzal a céggel, amelyik a közterületeken telepíteni fogja a vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat, majd beválthatja a kapott utalványt – tette hozzá a polgármester. Minden Wi-Fi-pontnak legalább három éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.

A zöld város projekttel kapcsolatban Ács Rezső megjegyezte, az előző ciklusban három lakossági fórumot tartottak. Az egyfős közgyűlési többség most újragondolná a tervet. Az Augusz Imre utcai volt fűtőmű helyén egymilliárd forintból 5-6 szintes parkolóház építése szerepel a tervek között – ami nem férne el 1100 négyzetméteren –, miközben a projekt teljes költsége 1,2 milliárd forint. A „fantáziatervvel” a vállalt indikátorokat – zöld felület növelése a belvárosban és környékén – nem tudná teljesíteni az önkormányzat.