Ingyenes energetikai tanácsadás a lakosságnak és vállalkozóknak

2021.07.29
 
A Magyar Mérnöki Kamara térítésmentesen nyújt energiamegtakarítási tanácsokat állampolgároknak és vállalkozóknak. A tanácsadás kiterjed a nyílászárók cseréjétől a falak szigetelésén és a megújuló energia használatán át a fűtési és elektromos rendszerek kiépítéséig és felújításáig minden beruházásra, amelynek célja az energiamegtakarítás és hatékonyabb energiahasználat.
 
Az ingyenes tanácsadásra különösen szüksége lehet azoknak, akik állami támogatással lakásfelújításra vagy például vidéki kisboltok megújítására, bővítésére vállalkoznak.
 
Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) szervezetébe telepítette a lakossági és vállalkozói energetikai tanácsadást. A módosítás azt a célt szolgálja többek között, hogy a nagyvállalatok és az önkormányzati és állami szervek energiahatékonyabb működése mellett a lakosság és vállalkozói szektor is segítséget kapjon az energiahatékonysági beruházások megvalósításához.
 
A tevékenység az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával történik, célja, hogy a kamara segítséget nyújtson a jogszabályok közti eligazodásban, a pályázati lehetőségek megismerésében, a pénzügyi lehetőségekben, a legkedvezőbb energiahatékonysági megoldás megtalálásában. A szolgáltatás igénybevétele javasolt az építkezőknek, felújítóknak, ingatlant vásárlóknak, de a vállalkozásoknak is például a technológiai folyamataik energiahatékonyságának fejlesztésében. A tanácsadást a kamara nagy tapasztalattal rendelkező szakértői végzik.
 
A tanácsadásról:
 
A www.mmk.hu/tanacsadas oldalon részletesen olvasható a tanácsadás menete. Külön menüpontban olvashatók információk:
-          az elérhető aktuális pályázatokról
-          az energetikai tanúsítványról
-          megtalálható egy hasznos linkek menüpont is
 
Ez utóbbi menüben található többek közt
-          tervező- és szakértő kereső felület, szolgáltatói elérhetőségek
-          pályázati oldalak elérhetőségei
-          napelemes rendszer várható teljesítmény kalkulátor
-          szemléletformáló oldalak elérhetőségei
 
A tanácsadás ingyenes, az érdeklődők jelentkezését, kérdéseiket a www.mmk.hu/tanacsadas oldal regisztrációs felületén, vagy a tanacsadas@mmk.hu email címen várják.
 
mernokikamara_szoveg.PNG