Igazi nagy rendezvénnyé nőtte ki magát a mulatság

2019.06.11

A jó időjárás mellett a változatos és színes programkínálatnak köszönhetően több tízezer látogatót vonzott a negyedik Pünkösdi Hal- és Vadünnep. 

A Béla király téri nagykoncertekre sok ember volt kíváncsi. A legnépszerűbb a Margaret Island, Király Viktor, Fenyő Miklós, illetve Nagy Feró és a Beatrice koncertje volt. De nagy sikert aratott a Hősök, a Marko Markovic Brass Band, a Cotton Club Singers, a Budapest Ragtime Band Band, valamint Tóth Viktor - Arura Trió hangulatos muzsikája. A rendezvény sikerességéhez hozzájárultak a helyi fellépők is, az Alisca Brass Band, a Bartina Néptánc Egyesület, a Csurgó Zenekar és a Tücsök Zenés Színpad, akik mindig szépszámú közönséget vonzanak egyedi műsoraikkal.

A vigasság egyik alappillére a gasztronómia volt, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több ezer adag ételt adott el a gasztrosátorban, a hagyományos fogásokon kívül sikere volt az újdonságoknak is. A fesztivál több programja természetesen kapcsolódott a szekszárdi borhoz.

– A Pünkösdi Hal- és Vadünnep nem csak a szekszárdiakat és a környékbelieket vonzotta. A nyitott pincék keretében például tizenkilenc szekszárdi borászat várta a vendégeket – mondta Ács Rezső polgármester. – Szép forgalomról, remek hangulatban kulturáltan kóstoló vendégekről számoltak be a borászok. Sokan érkeztek vidékről, igazi fesztiválhangulat alakult ki. Annyian voltak a résztvevők, hogy több pincénél szűkösnek bizonyult a hely. A látogatók számát már csak azért is nehéz pontosan megmondani, mert a vendégek jó része nem kizárólag egy, hanem több borászatnál is kóstolt.

Ács Rezső közölte: bejött a városvezetés szándéka, hogy legyen még egy, a Szekszárdi Szüreti Napokhoz hasonló, nagyobb közönséget vonzó színvonalas gasztrokulturális rendezvény a megyeszékhelyen. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a közönség részéről erre van igény, így a Babits Mihály Kulturális Központtal közösen folytatják a megkezdett munkát.

punkosd_2019_rezso.jpg

punkosd_2019.jpg