Idén is lehet pályázni a legszebb konyhakert címre

2020.05.21

Ács Rezső polgármester, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében csatlakozva Sári Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos akcióhoz meghirdeti Szekszárdon „A legszebb konyhakertek” programot.

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti. Célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljék kiskertjeiket, hiszen így öröklődhet tovább az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat a generációk között.

Az előző évek témáit és a fölhalmozott tudást összegezve Sári Kovács Szilvia 2020-ra meghirdette a „Sokszínűséget, sokféleséget a kertbe! – A biodiverzitás éve” programot. A kiemelt téma azt célozza, hogy a kertekben minél több fajt és fajtát ültessenek a „kertészkedők”, alkalmazzák a növénytársítást, a zöldség- és gyümölcsfélék mellett a gyógy- és fűszernövények, vadvirágok is kapjanak helyet.

A versenyt balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges), zártkert 2. (gyümölcsös), zártkert 3. (vegyes), valamint közösségi (csoportok, óvodák, iskolák) kategóriában hirdették meg. A jelentkezési határidő június 15-e, jelentkezési lap kérhető és leadható a Polgármesteri Hivatal 207-es irodájában. További információt Rohr Adrienn nyújt a 74/504-194-es telefonszámon, vagy a rohr.adrienn@szekszard.hu e-mail címen.  

Nevezhet balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője. Jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen vesszük fotók készítését a balkonról, kertről, mely segíti a bírálók munkáját. (Az országos díjra jelöléshez ez elengedhetetlen lesz.) A kertek megtekintése június 1. és augusztus 15. között történik előzetes időpont-egyeztetés alapján. Az eredményhirdetés várható időpontja szeptember 17.

 

Jelentkezési lap