Hőségriasztás elrendelése - hasznos tanácsok

2017.08.01

Polgármester Asszony/Úr
Polgármester
Polgármesteri Hivatal

Székhelyén

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!



Tájékoztatom, hogy Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzések alapján, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásai figyelembe véve, 2017. augusztus 01-jén 00:00 órától 2017. augusztus 4-én 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendelt el. Amennyiben újabb tájékoztatás nem érkezik, a riasztás 2017. augusztus 4-én 24.00 órakor automatikusan érvényét veszti.
 
A földművelésügyi miniszter határozatlan ideig általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben és fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.
A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos további információk megtalálhatóak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján (http://www.katasztrofavedelem.hu), a rendkívüli meleg időjárással kapcsolatos tájékoztató anyagokat mellékelten megküldöm.

Szekszárd, 2017. július 31.

Tisztelettel:


Kiefaber Gábor tű. alezredes
Kirendeltségvezető

 

Tanácsok: hőséghullám idejére,

                    ► hasznos tanácsok,

                    ► kisgyermekeseknek,

                    ► fiataloknak,

                    ► időseknek.