Hétfőtől új útvonalakon járnak egyes helyijáratos buszok

2021.03.26

 

 

Pénteken délelőtt lezárult a munkaterületek átadás-átvételi eljárása, így jövő héten végre megkezdődhetnek a vízvezetékrekonstrukciós beruházás munkálatai, abból a 136 millió forintos keretből, amit az önkormányzat már 2019-ben elnyert egy sikeres pályázat során.

Az eseményen a leginkább vitatott kérdés a buszjáratok átmeneti útvonalváltoztatása miatt volt (az ideiglenes útvonalak ismertetése a cikk végén), ami miatt Gyurkovics János alpolgármester aggodalmát fejezte ki, és arra kérte a Volánbusz illetékeseit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az Újfalussy és a Szent László utcai ideiglenes megálló mellett, a Kőrösi Csoma Sándor utcában is legyen ideiglenes buszmegálló, ehhez az önkormányzat minden segítséget megad. Gyurkovics János kijelentette, hogy számára lelkiismereti kérdés az, hogy a környéken lakók a lehető legélhetőbb módon tudjanak közlekedni a felújítás ideje alatt is.

A munkálatok miatt előfordulhat, hogy a Babits, az Előhegy és az Akácfa utcákban víznyomás csökkenés, vagy vízkimaradás tapasztalható. A Mérei utcai felújítás, a vízellátás szempontjából a környező utcákat is érinti, mivel ott egy komplex, a városrészt ellátó vezeték cseréjére kerül majd sor, a tervek szerint a húsvéti ünnepek után. Minden előre látható problémáról napokkal korábban értesítést kapnak majd a környéken élők.

 

Ideiglenes helyijáratos busz útvonalak:

 

A Mérey utcai kivitelezés miatt a buszok nem közlekedhetnek ezen az útvonalon, így a Volánbusz Zrt.-vel egyeztetve, 2021. március 29. (hétfő) üzemkezdettől a 4, 4A, 4Y helyi járatok terelő útvonalon közlekednek visszavonásig (várhatóan június 16-ig).

A buszok a Szent László utcai megállóhely után a körforgalomból a Kadarka utcába történő behajtás, majd onnan az Újfalussy Imre utcán keresztül haladnak a Bottyán-hegy felé. A terelő útvonal használatának következményei:

-          a járatok nem érintik a Mérey utcai óvoda, a Mérey utca 45. és a Kőrösi Csoma Sándor utca megállóhelyeket,

-          az Újfalussy Imre utca és a Körösi Csoma Sándor utca kereszteződése közelében egy ideiglenes megállóhely kerül kialakításra a Bottyán-hegy irányába,

-          az ideiglenes autóbuszmegálló tábláinak kihelyezését, illetve a lakosság tájékoztatását a Volánbusz munkatársai végzik.

 

A Volánbusz is megjelentette az ezzel kapcsolatos felhívást a honlapján: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/36543