Hétfőn nyit az új ügyeleti központ

2022.08.10
 
Sajtóközlemény             
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának „Ügyeleti központ kialakítása” című TOP-6.6.1-16-SE1-2017-00003 azonosítószámú pályázati projektje a végéhez közelít. Az épület megkapta a működési engedélyt, a költözésre 2022. augusztus 15-én kerül sor.
 
Augusztus 15-én 16 órától az Ybl utcai új ügyeleti központban várják a betegeket.
 
A háziorvosi ügyeleti központ építése Szekszárd belvárosában 2020-ban vette kezdetét és 12 hónap alatt el is készült a beruházás. A területi védőnői szolgálat már 2021-ben beköltözött az épületbe, amit követett egy gyermek háziorvosi rendelő is, az orvosi ügyelet működési engedélyét pedig 2022. augusztus 4-én kapta meg az Egészségügyi Gondnokság. A három rendeltetési egység egy helyre történő integrálása magasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé és az üzemeltetés is gazdaságosabb lesz. A gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet 2022. augusztus 15-én 16 órakor a Szekszárd, Ybl M. u. 1. alatt kezdi meg az egészségügyi szolgáltatást.
 
Az Ybl Miklós utcai több mint 1700 négyzetméteres irodaházat – amely állami tulajdonban, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében volt – 2016-ban felújították ugyan, az energetikai rekonstrukció azonban nem érintette az épület egyéb belső szerkezeteit, az elavult épületvillamossági rendszert, az épületgépészet víz- és szennyvízvezetékeit és kapcsolódó berendezési tárgyait.
Az új funkciójú ingatlan földszintjén házi gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki külön adminisztrációs helyiséggel, elkülönítővel. Emellett egy felnőtt ügyeleti rendelőt fektetővel, orvosi szobával, valamint külön bejárattal rendelkező gyermek ügyeleti rendelőt váróval, elkülönítővel. A három rendeltetési egységhez a személyzet és a betegek részére is külön szociális blokk épült: akadálymentes WC, babakocsi-tároló, illetve felnőtt és gyermek várót létesítettek a szükséges közlekedőkkel.
A területi védőnői szolgálat az emeleten kapott helyet több szobával és védőnői tanácsadó helyiséggel, vizsgálóval, kiszolgálóhelyiségekkel.
A projektnek köszönhetően egy használaton kívüli épület újrahasznosítása valósult meg, továbbá az ingatlan a felújítása óta nem rontja a városképet. Mindhárom rendeltetési egység számára minőségi előrelépést jelent az új ügyeleti központ, hiszen ezt megelőzően méltatlan körülmények között működtek.
Az új egészségügyi komplexum 273 831 380 Ft uniós (TOP) forrásból és 6 747 834 Ft PIP Közép-Duna menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft által biztosított támogatásból valósult meg.
 
A projektről bővebb információt a www.szekszard.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Kilián Máté, sajtóreferens
elérhetőség: +3674/504-125, kilian.mate@szekszard.hu
 
DSC_2487.JPG