Határidőben befejeződhet a vízvezeték csere program

2021.06.18
Csütörtökön elkezdődött az „Ivóvízvezetékek cseréje a szekszárdi utcákban” címet viselő projekt műszaki átadása. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően volt lehetősége az önkormányzatnak 136 millió forintból kicserélni az elhasználódott, régi és sokszor meghibásodó ivóvízvezetékeket a Mérey, a Babits, az Előhegy és az Akácfa utcákban. A beruházás nagyságrendileg nyolcezer ember ivóvíz-ellátását tette biztonságosabbá. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium - a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából támogatta.
 
A munkaterületeket március 26-án adták át a kivitelezőknek. A paksi székhelyű Bau-Team Kft.-nek és a szekszárdi Alisca Bau Zrt.-nek 90 napjuk volt, hogy elvégezzék a munkát. A négy érintett utcában több ezer méter vezetéket cseréltek újakra, így mára ezeken keresztül jut el az ivóvíz a lakásokba – mondta Gyurkovics János alpolgármester a sajtó képviselői előtt. A kötelező vízminőség ellenőrzések megtörténtek, ezek alapján mindenhol rendben találtak mindent a szakemberek.
A műszaki átadás 10 napot vehet igénybe. A polgármesteri hivatal felmérte azokat az apró hiányosságokat, amiket a kivitelezőknek ez idő alatt még el kell végezniük.
Az alpolgármester szerint tartható a határidő.
Gyurkovics János hangsúlyozta, a legrosszabb állapotban lévő utcák lettek kiválasztva a cserére, ahol a leggyakrabban történtek csőtörések. Azzal kapcsolatban viszont sajnálatát fejezte ki, hogy a pályázat nem adott lehetőséget a munkálatokkal érintett utcák teljes szélességű aszfaltozására.
A hétvégére már az eddig lezárt utcák is megnyílnak a személygépkocsi forgalom előtt, hétfőtől pedig az autóbusz közlekedés is visszaáll a régi rendbe, ami a 4-es helyijáratot érinti.
 
DSC_0457.JPG