Hajrá Szekszárd!!!

2021.04.09

 

Öt év szisztematikus munkájának eredménye, hogy Szekszárd előbb felkerült Magyarország, majd most már Európa kosárlabda térképére – mondta Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón. A városvezető közölte: Minden lehetőség adott, hogy magas színvonalon megrendezhető legyen Szekszárdon a FIBA Európa-kupa négyes döntője, amit sikeres pályázat útján nyert el a döntőbe bejutó Atomerőmű KSC Szekszárd. Ennek a munkának a záloga a Kosárlabda Sport Club Szekszárd, amire nemcsak egy egyesületként tekint a város, hanem egy olyan szakmai műhelyre, ami azon túl, hogy széles utánpótlásbázisra épít, szerte Európában megismerteti Szekszárd nevét a sportszerető közönséggel. Ennek különös jelentősége van a pandémia idején, amikor a turisták elmaradnak a városból.

Ács Rezső polgármester a sajtótájékoztatón Szabó Noémi sportigazgatónak külön is megköszönte a szervezésben résztvevőknek a magas színvonalú munkát.

Szabó Noémi úgy fogalmazott, hogy Ács Rezső volt az első polgármester, aki komolyan vette a kosárlabdát és öt évvel ezelőtt – amikor szerződést kötöttek Djokics Zseljko vezetőedzővel – a megelőző időszakhoz képest nagyobb támogatáshoz segítette a klubot. Ez is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy most Szekszárd rendezhesse a FIBA Európa-kupa négyes döntőjét, amire mind a négy résztvevő csapat pályázott, köztük Európa leggazdagabb klubjai.

A sportigazgató hangsúlyozta, hogy a torna megszervezéséhez állami támogatást kaptak, ami eddig keveseknek sikerült ebben a sportágban. Kiemelt jelentősége van ennek a koronavírus járvány idején, amikor a támogatás nagy része azokhoz a vendéglátósokhoz, szállásadókhoz jut majd el, akik egyébként a pandémia miatt nem működhetnek normális körülmények között.

A sportcsarnokot a szervezők felkészítették a döntő lebonyolítására, minden készen áll. A következő hétvégén a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség vezetői is ellátogatnak Szekszárdra, akiknek a díjátadáson lesz majd szerepük. Szabó Noémi abban bízik, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosainak is főszerep jut majd a díjak átvételénél. Ennek kulcsa a sportszakember szerint a kemény védekezés lehet a ma délutáni Reyer Venezia elleni elődöntőben.

 

DSC_3534.JPG