„Ha menned kell valahova, inkább bringázz!"

2020.06.29

A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarország ért felelős kormánybiztosi iroda és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2020 tavaszán a kerékpáros közlekedés gyakorlati előnyeiről szóló kommunikációs kampányt indított “Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondattal. 

Az egészség megőrzésében jelentős szerepe lehet a kerékpáros közlekedésnek. A szervezők arra kérnek mindenkit, álljon a kezdeményezés mellé, támogassa a célkitűzéseket, és ezen keresztül a helyi társadalom egészségmegőrzését. 

Akik utazásaikat kerékpáron teszik meg, elkerülhetik az emberekkel való közvetlen találkozást és az esetleg fertőző felületek érintését. Ezzel egy időben testmozgást végeznek, aminek szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében, illetve az immunrendszer erősítésében játszott szerepe régóta ismert. A kerékpározással járó testmozgás a bezártság okozta mentális nehézségeket is oldja. Arra buzdítanak tehát mindenkit, hogy kerékpározzon, ha teheti akár közlekedés céllal, akár rekreációs tevékenységként.

Több mint tíz éve hajtunk a munkába

A Bringázz a munkába! több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Első alkalommal a budapesti bringás forradalom hajnalán, 2007-ben rendezték meg, és a következő öt éven keresztül minden évben megtartották - volt, hogy évente kétszer is. Pár év szünet után aztán 2018-ban indult újra aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az ITM támogatásával. Az évek során több mint 50 ezer embert mozgatott meg a kampány, a csatlakozók összesen több mint 10 millió kilométert tekertek le, körülbelül 300 millió forintnyi benzint spóroltak meg, és bőven egymillió tonna feletti szén-dioxid kibocsátását kerülték el. 2020-ban a járványhelyzet miatt rendkívüli, kommunikációs kampány formában tartjuk meg. Célunk ugyanaz: minél több ember kerékpározzon!

További részletek: 

Honlap: www.bringazzamunkaba.hu

Facebook: https://www.facebook.com/bringazzamunkaba/

Instagram: https://www.instagram.com/bringazzamunkaba/

Twitter: https://twitter.com/bringazzmunkaba

TikTok: https://www.tiktok.com/@bringazz_a_munkaba

Játék: 

Nyereményjáték 2020. június 24-i határidővel. 

https://www.facebook.com/events/1009366092799801/

Értékes bringás nyereményeket nyerhetnek a résztvevők.