Guruló gasztronómia a történelmi főtéren

2019.05.16

Az ízletes ételeké, zamatos boroké lesz a főszerep hétvégén a Béla király téren.

 

A Vármegyeháza előtti téren harmadik alkalommal rendezik meg a Szekszárdi Bortavasz és Food Truck Show-t, tíz szekszárdi borászat és tizennégy, a guruló gasztronómiát képviselő food truck részvételével. A tavaszköszöntő gasztrofesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be az utcán menet közben is elfogyasztható minőségi ételeket kínáló, önálló mozgásra képes vendéglátó járműveket. A rendezvényen kizárólag közlekedésre is alkalmas mobil büfék, ezeknek is az újragondolt, technikailag tökéletes verziói üzemelnek majd.

A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett az érdeklődők neves szekszárdi borászok – Dúzsi Tamás Pincéje, Mészáros Borház, Sárosdi Pince – nedűit kóstolhatják. A food truck-ok, azaz a „büfékocsik” sokféle ételt kínálnak majd, többek között mártogatott szendvicset, kenyértölcsérben kolbászokat, waffelt, töltött burgereket, kávét. 

Esténként hangulatos zene szórakoztatja majd a vendégeket. A guruló gasztronómia május 17-től három napig várja a megyeszékhely történelmi hangulatú belvárosában a résztvevőket.

DSC_3632.jpg