Frissített Sajtóközlemény

2021.03.30

 

Szekszárd mindenképp megrendezi a kosárlabda Európa Kupa Final Fourt

 

Ács Rezső polgármester, érzékelve a közlemény által kiváltott elbizonytalanodást, ezúton is nyomatékosítja, hogy a kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének költségét előteremtik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a tornát biztonságosan megrendezhesse Szekszárd.

 

 
Mégsem Szekszárd rendezi a kosárlabda Európa Kupa Final Fourt?
 
 
Az uszodaberuházás mellett a kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének megrendezése is veszélybe került a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének halogató magatartása miatt. Malomsoki Krisztián a polgármesternek a Final Four kapcsán írt válaszlevelében közel 35 millió forintot követel a városházától a lebonyolításért cserébe.
 
Annak ellenére, hogy városunk soha nem látott lehetőséghez jutott a kosárlabda Európa Kupa Final Four megrendezésével, most mégis úgy tűnik, hogy szinte azonnal elkezdtek gyülekezni a viharfelhők a szekszárdiak által annyira várt rendezvény feje felett.
 
Előbb az uszodaberuházás akadályoztatása vetett fel számtalan kérdést Malomsoki Krisztián, a Sportközpont ügyvezetőjének ténykedése kapcsán, most azonban már a Final Four tető alá hozása is veszélybe kerülhet Szekszárdon.
 
Az ügy előzményeként Szabó Gergő, a KSC Szekszárd ügyvezető elnöke levélben fordult Ács Rezső polgármesterhez, majd egy napon belül a polgármester továbbította az esemény megrendezésére vonatkozó kérést Malomsoki ügyvezetőnek. A válasz nem sokat váratott magára. Még ugyanazon nap (március 29-én) megérkezett Malomsoki válasza, amelyben súlyos tízmilliókat követel a polgármestertől. Malomsoki a rendezés ürügyén azokat a hiányokat próbálja pótolni, amelyek a vezetése alatt korábban keletkeztek. Jelenleg közel 35 millió forintot követel a várostól, annak ellenére, hogy a Sportközpont 2020-as önkormányzati támogatása közel 30 millió forinttal haladta meg a 2019-es 192 milliót, ugyanakkor a járványhelyzet miatt a sportcsarnok az év jelentős részében zárva volt a nagyközönség előtt.
 
Ács Rezső polgármester hangsúlyozta, hogy a Final Four költségeit biztosan előteremtik, de a városháza belső vizsgálat indítását tervezi a hiány és az ÉSZ által kinevezett Malomsoki ügyvezetői hibáinak kivizsgálása érdekében.
 
 
Szekszárd, 2021. március 30.
 
 
                                                                                                                 Önkormányzati Sajtóiroda