Folytatódik a Sió projekt

2021.04.30
 
A pandémia ideje alatt rendkívül fontos, hogy minél több fejlesztés elinduljon – mondta Ács Rezső polgármester a munkaterület átadásakor. A Sió projekt egy olyan nagy összefogás eredménye, melynek csak a Szekszárdot érintő része 300 millió forint nagyságrendű beruházást generált.
 
A Tolna Megyei Önkormányzat Ozorától Szekszárdig 70 km-en épít ki vízi turisztikai útvonalat a Sió csatornán, 12 megállóval. Ehhez a töltésen kerékpárút is csatlakozik. Szekszárd a projekt egyik központi elemeként a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesülettel közösen valósítja meg a rá eső részt. Ennek kapcsán egy turisztikai célú fogadóépület már szinte teljesen elkészült, de még több alapinfrastruktúra-fejlesztés hátra van. Ezek munkaterület-átadása most történt meg.
 
A kivitelezés részeként több mint 100 méter ivóvízvezeték épül vasbeton vízmérő aknával együtt. A nyertes cégek feladata egy 130 méter hosszú, négy méter széles aszfalt burkolatú út építése, valamint egy 16 gépjármű elhelyezésére alkalmas 420 m2-es parkoló, illetve 48 méter kerékpárút megépítése is.
A turisztikai fogadóépület mellett létesül egy 180 m2 alapterületű fedett pihenőhely, valamint elkészül a Sió csatornán egy kiszálló stég, illetve egy motorcsónak leeresztő sója, melynek megközelítésére vasbeton szerkezetű töltésátjárón keresztül lesz lehetőség.
 
Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület ügyvezetője elmondta, a hosszútávú cél, hogy a turizmus és a versenysport egy telephelyen, de elkülönítve működhessen. Ehhez több fejlesztésre szükség lesz a jövőben, viszont az országos szövetségtől sok segítséget kapnak, nem utolsó sorban eredményességük okán is.
 
A kivitelezők a munkákkal néhány hónap alatt végezhetnek, így nyár közepére elkészülhet a Sió projekt szekszárdi állomása.
 
DSC_5758.JPG