Földi- és légi szúnyoggyérítés pénteken

2021.08.05
 
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Szekszárd területén földi- és légi szúnyoggyérítést végeznek 2021. augusztus 6-án, pénteken.
A légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor, míg a földi gyérítést a napnyugta utáni időszakban végzik.
Rossz idő esetén a védekezésre 2021. augusztus 7-8. napján, ugyanezekben az időszakokban kerül sor.
 
Az alkalmazott készítmény mindkét esetben: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.
 
legi2.jpg